• 7 Tools die het ondernemen leuker maken | Angelique Vijge Webassistant

7 Tools die het ondernemen leuker maken

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan. Als ondernemer hebben we al veel dingen waar we aan moeten denken. Gelukkig leven we in een tijdperk waarin er veel online tools ontwikkeld zijn om het ondernemen makkelijker te maken. Hieronder geef ik je 7 tools die het ondernemen leuker maken.

Tool 1: Snelstart

Snelstart is een boekhoudprogramma waarmee je heel makkelijk zelf kan factureren en boekhouden. Er zijn voor snelstart veel verschillende koppelingen met andere programma’s zoals uren registratie maar ook een koppeling met je bank om automatisch alle bankmutaties in te lezen. Snelstart is vooral geschikt voor ZZ’ers en MKB’ers.

7 tools die het ondernemen leuker maken

 

Tool 2: MailPoet

Heb je een WordPress website en wil je nieuwsbrieven gaan versturen? Dan is MailPoet het ideale programma, het is gebruiksvriendelijk en je hoeft je website niet te verlaten en is verkrijgbaar in het Nederlands. MailPoet kan je via een plugin installeren op je website. E-mailmarketing is een krachtig middel om een vertrouwensband met je klanten op te bouwen.

 

Tool 3: Google Drive

Je hebt met Google Drive altijd en overal toegang tot je bestanden. Het enige wat je nodig hebt een een Google account. Je bestanden staan veilig in de cloud. Je kan je bestanden makkelijk delen met anderen. Heen en weer mailen met bestanden is niet meer nodig.

 

Tool 4:Toggl

Toggl is een tool om je tijd te registreren. Simpel en doeltreffend. Want ook al werk je niet volgens uurtje-factuurtje, het kan geen kwaad om je tijd te registreren zodat je weet of je goed zit met je tarieven. Sommige mensen zien het vooral als motivator om gedisciplineerd door te werken als zij eenmaal op Toggle hebben ingetypt met welke taak zij zich bezighouden.

 

Tool 5: LastPass

LastPass is een wachtwoordmanager. Hoe fijn is het om al je wachtwoorden op 1 plek te hebben. LastPass is een gratis online dienst die alle wachtwoorden bijhoudt van de sites die u gebruikt. Elke keer als u inlogt op een nieuwe site, zal het programma vragen of het de gegevens moet onthouden. Doet u dat, dan worden ze voortaan automatisch ingevuld.

 

Tool 6: Remember the milk

Remember the milk is een tool voor timemanagement. De naam zegt het al vergeet de melk niet. Remember the milk is een boodschappenlijstje voor al je taken. Je kan het indelen in verschillende categoriën en je kan er een herinnering aan koppelen. Hoe fijn is het dat je taken in je hoofd kan loslaten door het in je persoonlijke boodschappenlijstje te zetten. Een leeg hoofd heeft ruimte voor nieuwe inspiratie en ideeën.

 

Tool 7: Canva

Canva is een online photo editor die zonder specifieke kennis door iedereen makkelijk te gebruiken is. Het programma werkt intuïtief (veelal drag and drop) en is veel simpeler dan professionele beeldbewerkingsprogramma’s als Photoshop. Binnen een handomdraai heb je een mooie (en onderscheidende) fotocreatie. In Canva kun je een ontwerp van elk willekeurig formaat maken. Het programma heeft daarnaast al een aantal templates in precies de goeie afmetingen voor je klaar staan voor onder andere Facebook, Twitter en Instagram.

 

7 Tools die het ondernemen leuker maken

Werk jij al met een van deze 7 tools? Ik ben benieuwd naar jouw ervaring. Heb jij nog andere tools die aan het rijtje toegevoegd kunnen worden? Laat het mij weten.

 

Reacties op 7 Tools die het ondernemen leuker maken

  1. Agnes schreef:

    Top Angelique, een aantal zijn nieuw voor mij en ga ik zeker uitproberen. Altijd goed om tools en techniek te gebruiken om het ondernemen makkelijker, efficiënter en leuker te maken. Dankjewel voor de tips!

Plaats een reactie

  • Gratis E-book

    Download hieronder mijn gratis E-book.