Het miljonairsbrein ontrafeld

Het boek “Het miljonairsbrein ontrafeld” was één van mijn eerste managementboeken die ik kocht. Vooral het 2e zinnetje op de cover van het boek was de trigger die mijn nieuwsgierigheid aanwakkerde, “beheers het mentale spel van rijkdom”. Daar wilde ik meer van weten, want zeg nou zelf, wie wil er geen miljonairsbrein.

T. Harv Eker onthult in dit boek waarom het lijkt dat sommige mensen makkelijk rijk worden terwijl anderen hun hele leven blijven worstelen met financiële moeilijkheden. Naast het schrijven van dit boek geeft T. Harv Eker ook veel trainingen en seminars over het miljonairsbrein.

Het miljonairsbrein ontrafeld

 

Financiële blauwdruk

T. Harv Eker vertelt dat we allemaal te maken hebben met een persoonlijke financiële blauwdruk die vast ligt in ons onderbewustzijn en deze blauwdruk bepaalt ons financiële leven. Als je financiële blauwdruk niet is afgesteld op een hoog gehalte succes dan zul je nooit veel geld hebben of je gaat het allemaal weer verliezen.

Het mooie van dit boek is, dat je precies gaat leren hoe je die blauwdruk opnieuw kan instellen. Hij vertelt vanuit zijn eigen ervaring hoe je niet alleen succesvol kan worden maar ook hoe je succesvol kan blijven.

 

Beheers het mentale spel van rijkdom

Dit zinnetje was dus de trigger om in dit mentale spel te duiken. Het boek “Het miljonairsbrein ontrafeld” is dan ook geen leesboek maar een studieboek. Je bent niet in eens na het lezen van dit boek een miljonair, maar als je er echt voor gaat leer je wel hoe je het financiële spel moet spelen.

Het boek bestaat uit 2 delen, in het eerste deel duik je in je eigen blauwdruk. Wat is je blauwdruk en waarom is het zo belangrijk.

 

Als je de vruchten wilt veranderen, zul je eerst de wortels moeten veranderen.
Als je het zichtbare wilt veranderen, zul je eerst het onzichtbare moeten veranderen.

 

Tien manieren waarom rijke mensen anders denken en handelen.

In deel 2 staan de 17 manieren waarop rijke mensen anders denken en handelen dan arme mensen en mensen uit de middenklasse. Hieronder heb ik er even 10 voor je uitgelicht.

Rijk mensen geloven “ik creëer mijn leven.
Arme mensen geloven “het leven overkomt me”.

Rijke mensen spelen het spel met geld om te winnen.
Arme mensen spelen het spel om niet te verliezen.

Rijke mensen zijn vastbesloten rijk te zijn.
Arme mensen willen rijk zijn.

Rijke mensen denken groot.
Arme mensen denken klein.

Rijke mensen focussen zich op mogelijkheden.
Arme mensen focussen zich op moeilijkheden.

Rijke mensen bewonderen andere rijke en succesvolle mensen.
Arme mensen verafschuwen rijke en succesvolle mensen.

Rijke mensen kiezen ervoor om betaald te worden op basis van hun resultaten.
Arme mensen kiezen ervoor om betaald te worden op basis van tijd.

Rijke mensen denken “allebei”.
Arme mensen denken “dit of dat”.

Rijke mensen nemen ondanks angst actie.
Arme mensen laten zich stoppen door angst.

Rijke mensen leren en groeien constant.
Arme mensen denken dat ze het al weten.

 

Het miljonairsbrein ontrafeld

Wil jij meer weten over het verschil tussen rijke en arme mensen dan is dit boek echt een aanrader. Het boek heeft mij veel inzichten gegeven over mijn gedachten en over geld. Mijn miljonairsbrein is nog volop in ontwikkeling. Heb jij al een miljonairsbrein?