• Terugblikken en vooruitkijken

Terugblikken en vooruitkijken

En zo opeens is het al weer december. December is een maand van feest, gezelligheid en samenzijn met vrienden en familie. Maar december is ook dé maand voor terugblikken en vooruitkijken, dus is het tijd om even rustig terug te kijken naar mijn eigen jaar.

 

Terugblikken en vooruitkijken

Het jaar 2017 was voor mij het 1e jaar dat ik volledig als webassistant aan het werk ging. De knoop had ik daarvoor in oktober doorgehakt en dan sta je aan het begin van een nieuw jaar. Ik had voor mezelf een mooi overzicht gemaakt met doelen. Doelen op het gebied van werk, financiën en ontspanning. Meteen in januari mocht ik starten met het maken van een website voor Ingrid Hulscher en de website voor Ploeg Metal Treatment. Kort daarna kwamen diverse opdrachten binnen voor het schrijven van nieuwsbrieven, website optimalisatie en vullen van de webshop van Vorderman Tuinmeubelen.

 

Ontwikkelen en blijven groeien

Als zelfstandige voel ik sterk de behoefte om te blijven groeien en ontwikkelen. Dit jaar ben ik Google partner geworden door met te certificeren voor Google Adwords en Google Analytics, maar heb ik ook trainingen gevolgd als Winstgevende plannen en Profit First.

 

Hoogtepunt Parijs

Een hoogtepunt van afgelopen jaar was toch wel dat ik met Internetbureau Max mee mocht naar Parijs! In Parijs was dé WordPress conferentie van Europa WordCamp Europe 2017, een heel weekend onderdompelen in alles wat met WordPress te maken heeft. Naast alle interessante sprekers en trainingen was er natuurlijk de gezelligheid met een fantastisch team van Internetbureau Max.

Team Internetbureau Max

 

Persoonlijke ontwikkeling

Naast ontwikkelen als ondernemer wil ik graag ook tijd besteden aan persoonlijke ontwikkeling. Dat kan op verschillende manieren, dit jaar was mijn thema grenzen verleggen. Ik heb mijn grenzen verlegd door de Nijmeegse vierdaagse uit te lopen.

Wat een geweldige ervaring was dat.

Persoonlijke ontwikkeling

 

Vooruitkijken

Voor 2018 heb ik mijn lijstje met plannen al weer klaar liggen, maar ik kijk vooral naar uit dat er, samen met mijn gezin een fantastische verhuizing op de agenda staat.

2018, ik heb er zin in!

  • E-book Groeien van ZZP naar MKB

    Download hier het gratis e-book

    " Groeien van ZZP naar MKB"

    7 tips die iedere ondernemer moet weten