• Zoekwoorden onderzoek

Waarom je altijd een zoekwoorden onderzoek moet doen.

Waarom is een zoekwoorden onderzoek zo belangrijk? Ik weet zelf toch welke teksten belangrijk zijn voor mijn bedrijf. Natuurlijk weet jij zelf het beste wat goed is voor jouw bedrijf. Toch kan een zoekwoorden onderzoek veel inzichten geven. Laten we eens beginnen met een aantal vragen.

  • Waar wil jij op gevonden worden?
  • Weet jij waar jouw klanten naar op zoek zijn?
  • Wat typen ze in bij de zoekmachines?

Een zoekwoorden onderzoek kan je veel inzichten geven. Tevens kan het je ook inspiratie geven om te gaan bloggen en zo de vindbaarheid op het internet vergroten.

Waarom een zoekwoorden onderzoek?

Meten is weten. Het zit hem vaak ik de kleine details, als je een woord combinatie omdraait kan het zijn dat de vindbaarheid veel groter wordt dan je zou verwachten. Heb je wel eens een zoekwoorden onderzoek gedaan of laten doen? Er komen altijd verrassende dingen uit waar jezelf niet zo bij stil staat. Als je nog in de opbouwfase van je website zit kan je aan de hand van het zoekwoorden onderzoek je structuur bepalen. Heb je al een website maar wil je graag meer teksten op je website of wil je gaan starten met bloggen? Begin dan met het maken van een onderzoek.

Waar wil jij op gevonden worden?

Maak voor jezelf een overzicht aan woorden waar je op gevonden wilt worden. Zijn dat woordcombinaties die jij als professional gebruikt of zijn dat de woorden die jouw klanten gebruiken, ook daar zit al een groot nuance verschil in. Ga zelf eens op Google kijken wat er dan naar voren komt. Wil je precies weten hoe vaak er gemiddeld op bepaalde woorden wordt gezocht dan kan je gebruiken maken van de zoekwoordplanner van Google Ads.

Heb je hulp of advies nodig? Laat het mij weten, ik help je graag.

 

  • E-book Groeien van ZZP naar MKB

    Download hier het gratis e-book

    " Groeien van ZZP naar MKB"

    7 tips die iedere ondernemer moet weten