WordCamp Europe 2017

WordCamp Europe 2017

Wauw! Dat is in één woord het WordCamp Europe 2017.

In het weekend van 15 – 17 juni ben ik samen met het team van Internetbureau Max naar WordCamp Europe geweest. WordCamp Europe is dé WordPress conferentie in Europa. Dit jaar werd deze conferentie gehouden in Parijs. Een grote conferentie waar mensen vanuit 82 verschillende landen naar toe komen om te luisteren naar sprekers, workshops te volgen en vooral met veel inspiratie weer naar huis te gaan.

 

Inspiratie

Het was voor mij de eerste keer dat ik naar de WordCamp Europe #WCEU ben geweest. Veel mensen, veel sprekers, veel informatie maar vooral veel inspiratie. Er waren sprekers over techniek, design en marketing en business. Voor ieder wat wils dus. De WordCamp was verdeeld over 2 dagen en 3 verschillende zalen. Naast de sprekers kon je ook nog workshops volgen. Het is dus goed om voor jezelf van te voren een keuze te maken waar je graag naar toe wilt. Ik heb er voor gekozen om me vooral te gaan focussen op marketing.

Na twee dagen WordCamp ga je weer met veel inspiratie naar huis.

 

Vindbaarheid

Waar ga je beginnen, wat ga je doen met al deze verhalen en informatie. Ik heb voor mezelf een korte samenvatting gemaakt wat mij het meeste is blijven hangen. De rode draad voor mij van de WordCamp was wel de vindbaarheid. Meerdere sprekers benadrukte nogmaals dat je nog zo’n mooie website kan hebben, maar als je niet gevonden wordt heb je er niets aan. Om je website vindbaar te maken is SEO één van de belangrijke onderdelen. Met een hoofd vol tips en inspiratie gaan ik me nog meer focussen op de SEO van de websites.

  • E-book Groeien van ZZP naar MKB

    Download hier het gratis e-book

    " Groeien van ZZP naar MKB"

    7 tips die iedere ondernemer moet weten