• Financiële rust met Profit First

  Financiële rust met Profit First

Boekrecensie: Profit first boek

In april 2017 heb ik de allereerste Profit First training gevolgd van Femke Hogema en Mike Michalowicz. Het gaf mij meteen zoveel inzicht dat ik aan het eind van deze training het Profit First boek heb meegenomen. De volgende dag ben ik meteen begonnen met lezen en heb de methode zo snel mogelijk toegepast.

Tijdens deze leerzame training werden we bewust gemaakt over onze huidige manier van denken over geld en hoe het werkt met Profit First. Bij Profit First ligt de focus op de winst.

Omzet - Winst = Kosten

 

Klik op de afbeelding

Profit First Boek samenvatting

Hoe zou het zijn als winst niet langer een resterend bedrag is dat aan het eind van het jaar hopelijk overblijft? Als het in plaats daarvan een bedrag is dat je bij iedere euro die binnenkomt veiligstelt? Zodat je meer winst maakt, meer overhoudt, meer kunt investeren, meer inzicht hebt, betere keuzes kunt maken en meer rust ervaart?

Het boek Profit First is geschreven door Mike Michalowicz en vertaald naar de Nederlandse taal en financieel systeem door Femke Hogema. Profit First is een financieel systeem dat de financiële wereld volledig op zijn kop zet. De focus bij Profit First ligt bij de winst. Eerst je winst veilig stellen en dan de rest. Omzet - Winst = Kosten. Dit boek laat zien dat iedere ondernemer vanaf de allereerste dag een financieel succesvol bedrijf kan runnen, door te focussen op winst. Profit First. Begin er vandaag nog mee!

Het boek neemt je stap voor stap mee in het toepassen van deze methode. Als je echt winst wil gaan maken met je bedrijf is dit boek echt een aanrader. Profit First geeft zoveel inzicht en daardoor financiële rust.

 

Mijn Profit-first ervaring

Nu een half jaar verder wil ik graag even mijn ervaring met jullie delen. Waarschijnlijk krijg je bij het lezen van deze informatie meteen heel veel vragen. Dat was bij mij ook het geval. Normaal gesproken betaal je eerst je kosten en dan ga je verder. Bij Profit First ga je de omzet meteen verdelen over meerdere potjes.  Op vaste momenten controleer je de omzet die binnen is gekomen op je ontvangstenrekening. Dit doe je bijvoorbeeld 1x per twee weken. Dit geld ga je verdelen over 4 bankrekeningen.

 • Winstrekening
 • Belastingrekening (BTW en inkomstenbelasting)
 • Salarisrekening
 • Kostenrekening

De eerste vraag die dan meteen al naar boven komt is. Wat kost dat wel niet zoveel bankrekeningen?

Tip: Bij KNAB Bank kan je voor € 5,00 per maand onbeperkt rekeningen openen.

De verdeling van je omzet doe je aan de hand van percentages, dit alles staat heel duidelijk omschreven in het boek. Dit systeem geeft meteen zoveel inzicht in je financiële situatie. Je ziet hoeveel winst je hebt gemaakt, maar belangrijker nog. Je kan meteen zien hoeveel kosten je mag maken. Het geld voor de belasting, je salaris en natuurlijk je winst zijn al veilig gesteld, dus wat op je kosten rekening staat mag je besteden. Voor mij werkt dit perfect op deze manier kijk ik anders naar mijn bankrekening en maak ik bewustere keuzes. Dit gun ik iedere ondernemer.

Heb jij hulp nodig bij jouw administratie of wil je jouw administratie uit handen geven? Ik help je graag.

 

 • E-book Groeien van ZZP naar MKB

  Download hier het gratis e-book

  " Groeien van ZZP naar MKB"

  7 tips die iedere ondernemer moet weten