• Wat is SEO | Kennisbank Angelique Vijge Webassistant

Wat is SEO

Wat is SEO? SEO is de afkorting van Search Engine Optimalization dat betekent zoekmachine optimalisatie. Je hebt als ondernemer een mooi bedrijf waar je trots op bent. Je hebt een mooie website. Maar wat als niemand op jouw website komt en jouw bedrijf dus voorbij loopt. Als ondernemer wil je jouw producten en/of diensten verkopen op het internet. Daarvoor heb je bezoekers op je website nodig. Bezoekers zoeken op internet naar een product of dienst door gebruik te maken van zoekmachines. Ze typen zoektermen in bij zoekmachines, het is dus belangrijk dat jouw website op dat moment naar voren komt.

 

Wat is SEO?

Met behulp van SEO kan jouw website hoger in de zoekmachines komen. SEO is een verzameling van verschillende elementen. Door meerdere elementen in te zetten kan je hoger in de zoekmachines komen zoals:

 • Content optimalisatie
 • Conversie optimalisatie
 • Linkbuilding
 • Lokale SEO

Alle elementen zijn gericht op het verbeteren van jouw website of webshop zodat je beter gevonden wordt door jouw doelgroep. Ik hoor vaak, ik wil veel bezoekers op mijn website hebben. Laten we dat even nuanceren, je wilt relevante bezoekers op je website krijgen. Google kijkt zo ook naar het zoekwoord of zoekzin die een potentiële bezoeker van je website ingeeft in de zoekmachine. Als de relevantie tussen het zoekwoord of zoekzin in Google en je website de beste match geeft, krijgt je website een hoge positie in de resultaten. Maar wat zijn nu die zoekwoorden of zoekzinnen die een bezoeker ingeeft als hij zoekt in de zoekmachines? Bovenaan in Google is één, er is echter meer. Als je gevonden wordt op een zoekwoord of zoekzin waar niemand op zoekt is dat niet relevant. Het levert je geen of nauwelijks bezoekers op. Door het toepassen van SEO optimaliseer je je website. Gericht op de juiste zoekwoorden, zoekzinnen, zodat je hiermee hoog in de zoekresultaten komt te staan.

 

Voorbeeld van SEO

Stel jij bent een ondernemer die heren korte broeken verkoopt. Jij wilt dan boven aan in de zoekmachines komen als iemand zoekt op “korte broek heren”. In onderstaande afbeelding zie je dan waar, in dit geval, de zoekmachine Google mee komt. Het bovenste oranje gedeelte zijn de shopping advertenties, daaronder in het blauwe vlak staan de tekstadvertenties, beide zijn SEA Search Engine Advertising resultaten. Betaalde zoekadvertenties om bovenaan in Google te komen. Daaronder komt de zoekmachine optimalisatie, de organische zoekresultaten die naar voren komen met SEO.

Voorbeeld wat is SEO | Angelique Vijge Webassistant

Doe de gratis SEO Check

Wil jij jouw website optimaliseren? Wil jij weten of er nog verbeteringen zijn voor jouw website? Download hier de gratis SEO checklist. De SEO checklist is een overzicht van alle SEO elementen die je kan inzetten om jouw website te optimaliseren.

 

Hulp nodig met SEO optimalisatie?

Wil jij jouw website laten optimaliseren? Neem dan vrijblijvend contact met mij op of sluit een SEO abonnement af zodat jouw website altijd up to date blijft.

 

 • E-book Groeien van ZZP naar MKB

  Download hier het gratis e-book

  " Groeien van ZZP naar MKB"

  7 tips die iedere ondernemer moet weten