E-mailmarketing tools

E-mailmarketing is nog altijd een krachtige manier van marketing. Door het versturen van nieuwsbrieven heb je op een andere manier contact met jouw potentiële klant dan met Sociale media. Daar waar je met Sociale media op een vluchtige manier jouw laatste nieuwtjes kan delen kan je met jouw nieuwsbrief iets meer de diepte in gaan. Er zijn veel verschillende aanbieders voor e-mailmarketing tools. Waar moet je nou op letten en welk programma past het beste bij jouw onderneming?

Voordat je die keuze maakt is het goed om jezelf een aantal vragen te stellen;

  • Waar ga jij e-mailmarketing voor inzetten? Hoe vaak wil jij nieuwsbrieven gaan versturen? Stel je wil 4x per jaar een nieuwsbrief versturen, dan heb je geen programma nodig waarbij je een serie nieuwsbrieven klaar kan zet, die daarna automatisch worden verstuurd. Wil jij een online programma maken waarbij jouw leden iedere week een mail ontvangen dan heb je het automatisch versturen wel nodig.
  • Personaliseren; wil jij jouw nieuwsbrief persoonlijk maken door bijvoorbeeld de aanhef met de voornaam te kunnen beginnen, dan kan je gebruik maken van personalisatie;
  • Huisstijl, wil jij het sjabloon opbouwen vanuit je eigen huisstijl? Dan is het fijn als de software gebruiksvriendelijk is om je eigen sjabloon te ontwikkelen;
  • Koppelingen, wil je het programma koppelen aan jouw website, wil je een koppeling met Google analytics? Wat zijn de mogelijkheden;
  • Prijs, wat heb je er voor over om een goed programma te hebben waar je jouw nieuwsbrieven mee kan versturen.

 

E-mailmarketing tools

We hebben hieronder een paar e-mailmarketing tools voor je op een rij gezet.

 

Laposta

Een maximaal resultaat met een minimum aan tijd en geld. Voor het onderhouden van je relaties en het verhogen van je omzet kun je tegenwoordig niet om e-mailmarketing heen.
Klanten, leveranciers, werknemers, leden en leerlingen: met Laposta kun je ze eenvoudig en snel op de hoogte brengen van de laatste nieuwtjes en aanbiedingen - professioneel, in je eigen huisstijl, gepersonaliseerd en voorzien van afbeeldingen, links, bestanden en sociale media.

 

Eigenschappen Laposta

Het complete programma en de documentatie is in het Nederlands;

Gebruiksvriendelijkheid is de hoogste prioriteit;

Je relaties voeg je via Excel makkelijk toe;

Sjablonen zijn gebouwd volgens het principe van responsive design;

Tot 2000 relaties gratis, abonnement vanaf € 180,- per jaar.

Autorespond

Je complete oplossing voor emailmarketing en online verkoop.

Met de gebruikersvriendelijke template-editor en eenvoudig aan te passen voorbeeld-templates biedt Autorespond een fijn en goed e-mailprogramma. Het automatisch aan- en afmelden voor nieuwsbrieven regel je via een webformulier. Autoresponders zorgen voor plaatsen van emailadressen in een groep en versturen de ebooks en andere ingeplande emails naar de juiste persoon en nog veel meer.

 

 

Eigenschappen Autorespond

Keuze uit gratis templates in template-bibliotheek;

Ruime keuze uit aanmeldformulier-voorbeelden;

 Autoresponder-emails inplannen;

Onbeperkt mailings versturen;

Eerste maand gratis, abonnement vanaf € 27,- per maand

 

Enormail

Enormail is een enorm compleet systeem, maar ook enorm gemakkelijk. Een succesvolle e-mailmarketingstrategie uitrollen wordt net zo simpel als het sturen van een mailtje. Met Enormail zet je eenvoudig een serie e-mails klaar die automatisch naar je contacten worden gestuurd. Zo bouw je een band op met je inschrijvers en zorg je ervoor dat ze klanten worden.

 

Eigenschappen Enormail

Ontwerp gemakkelijk professionele landingpagina's en opt-in formulieren;

Makkelijk serie e-mails klaar te zetten die automatisch worden verstuurd;

Nederlandse makelij. Enormail kan ook in het Engels;

 2.500 contacten gratis, onbeperkt mailings versturen;

Eerste maand gratis, abonnement vanaf € 12,50 per maand

 

ActiveCampaign

Het is alsof je een extra werknemer krijgt zonder een extra werkplek in te richten. Stel een automatische serie welkomst-e-mails in. Vind je meest betrokken contacten. Importeer informatie van andere systemen. Automatiseer de marketing waar niemand tijd voor heeft. Je hoeft geen nerd te zijn om marketingautomatisering te gebruiken. Onze drag-and-drop automation builder helpt je processen te automatiseren in minuten.

 

Eigenschappen Activecampain

Makkelijk te personaliseren;

Verschillende types email campagnes;

ActiveCampaign werkt met 350 apps, waaronder WordPress, Facebook en Google sheets;

Eerste 500 contacten gratis, abonnement vanaf $9,- per maand

 

E-mailmarketing uitbesteden?

Wil jij starten met e-mailmarketing en heb je hulp nodig bij het uitzoeken van een programma? Wil jij het versturen van nieuwsbrieven graag uitbesteden? Neem contact met mij op en kijken we samen naar de beste oplossing voor jouw bedrijf.