Website optimalisatie

Haal het maximale uit je website met website optimalisatie. Door je website te optimaliseren verhoog je de vindbaarheid in de zoekmachines en krijg je meer verkeer op je site. Meer verkeer is meer potentiële klanten. Het optimaliseren van je website kan met verschillende componenten zoals zoekmachine optimalisatie (SEO), adverteren op het internet (SEA) en soicale media. Aan de hand van de optimalisatie checklist kan je kijken waar jij nog meer uit je website kan halen.

 

Hoe werkt zoekmachine optimalisatie?

Zoekmachine optimalisatie (SEO) is het maken van kleine aanpassingen in delen van jouw website. Als je zoekmachine optimalisatie combineert met andere optimalisatie punten dan kunnen deze wijzigingen een aanzienlijke invloed hebben op de gebruikerservaring van jouw website. Website optimalisatie doe je om aan te sluiten bij de behoefte van je website gebruikers. Om de behoefte van je gebruikers te achterhalen starten we met een zoekwoorden onderzoek. De huidige teksten op je website gaan we optimaliseren met de juiste zoekwoorden. Blog je regelmatig op je website? naar de het zoekgedrag van jouw klant.

 

Lokale SEO

Lokale SEO is een vorm van zoekmachine optimalisatie, geoptimaliseerd voor lokale zoekopdrachten. Lokale vindbaarheid is belangrijker dan ooit. Waar bevind jouw doelgroep zich? Is het van belang dat jij landelijk gevonden wordt of richt jij je voornamelijk op de klanten in jouw omgeving. Lokale SEO doe je met Google Mijn Bedrijf. Het Google Mijn Bedrijf team weet precies welke bedrijven waar zitten. Als ik bijvoorbeeld zoek op "restaurant Apeldoorn" laat Google zien welke bedrijven waar gevestigd zijn.

Website optimalisatie - Lokale SEO Angelique Vijge Webassistant

Adverteren op internet

Adverteren op internet (SEA) kan met Google Ads. Google Ads (voorheen Adwords) is hét advertentieprogramma van Google. De meeste mensen starten hun zoektocht op Google. Wanneer je via Google adwords adverteert, investeer je in je bedrijf. Met adwords kun je heel gericht jouw doelgroep bereiken. Adverteren op internet heeft grote voordelen ten opzichte van een papieren advertentie. Met adverteren op internet bereik je meer mensen, word je vaker gezien en hiermee vergroot je enorm je kansen om te groeien met je bedrijf.

 

Website optimalisatie

Wil jij meer verkeer op je site? Wacht dan niet langer en ga voor website optimalisatie.